Συμβουλές για τέλειο μαύρισμα

Στις αρχές του αιώνα, το μαυρισμένο δέρμα ήταν δείγμα κατωτερότητας, καθώς το συναντούσε κανείς σε ανθρώπους κατώτερης τάξης οι οποίοι δούλευαν στην εξοχή κάτω από τον ήλιο.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, οι κυρίες της ανώτερης τάξης συνήθιζαν να φορούν άσπρα μακριά ρούχα και κυκλοφορούσαν πάντα με ομπρέλες για τον ήλιο προκειμένου να μη μαυρίσουν.

Σήμερα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το μαυρισμα θεωρείται ελκυστικό και πλέον τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άντρες αναζητούν το τέλειο μαύρισμα.

Ακολουθήστε συγκεκριμένο πλάνο διατροφής

Όσον κι αν ακούγεται παράξενο υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα. Ουσιαστικά πρόκειται για τις τροφές εκείνες οι οποίες ενισχύουν την έκκριση μελανίνης.

Κάποιες από αυτές τις τροφές είναι οι κρόκοι του αυγού, το ελαιόλαδο, τα καρότα, τα τυριά, το συκώτι, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα εσπεριδοειδή, τα ροδάκινα κλπ.

Καλό είναι να ξεκινήσετε το πλάνο αυτό λίγες μέρες πριν τη συνεχή έκθεση στο ήλιο. Επίσης η κατανάλωση χυμού καρότου πριν το μπάνιο στη θάλασσα θα βοηθήσει το δέρμα σας να μαυρίσει.

Φροντίστε το δέρμα σας

Αρχικά, καλό είναι να καταναλώνετε πολύ νερό, τουλάχιστον 8 ποτήρια ημερησίως, το οποίο κάνει καλό στο δέρμα.

Στην αρχή του καλοκαιριού κάντε ένα καλό peeling στο πρόσωπο και στο σώμα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σας για να επιτύχετε ομοιόμορφο μαύρισμα.

το peeling βοηθάει το δέρμα να μαυρίσει
Φροντίστε να διατηρείτε το δέρμα σας πάντα ενυδατωμένο, ιδιαίτερα μετά το μπάνιο και την έκθεση στον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το μαύρισμα σας και για περισσότερο καιρό.

Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό

Επιλέξτε το κατάλληλο αντιηλιακό με μέτριο ή υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Θυμηθείτε ότι ο δείκτης προστασίας δεν επηρεάζει το μαύρισμα.

Η διαδικασία του μαυρίσματος μπορεί να καθυστερεί περισσότερο, αλλά το μαύρισμα είναι ομοιόμορφο και διαρκεί περισσότερο.

το αντηλιακό βοηθάει στο ομοιόμορφο μαύρισμα

Αποφύγετε τα λάδια μαυρίσματος χωρίς προστασία γιατί αν και θα σας εξασφαλίσουν γρήγορο αποτέλεσμα, αυτό αφενός δεν θα είναι ομοιόμορφο και αφετέρου θα βλάψει το δέρμα σας.

Μη ξεχνάτε ότι αν πάθετε κάποιο έγκαυμα, πέρα από όλες τις δυσάρεστες συνέπειες του, θα χάσετε και το μαύρισμα σας, μιας και το καμένο δέρμα θα ξεφλουδιστεί.

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα και ειδικά μετά το μπάνιο, ακόμη κι αν είναι αδιάβροχο.

Και για σας που θέλετε να βγείτε ήδη σχετικά μαυρισμένοι στην παραλία μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες τεχνικές μαυρίσματος με τεχνητό τρόπο όπως το airbrush ή να χρησιμοποιήσετε κρέμες αυτομαυρίσματος (self-tanning).

Καλό μαύρισμα!